10-08-2018

Saltholmsgade / Æbeløen

Nyt prestigeprojekt – 146 boliger – en ny offentlig gade – et unikt kvarter

146 ejerboliger i et miks af byhuse og lejligheder er på vej til at skyde op i Aarhus’ ikoniske Øgadekvarter. Byggeriet vil fuldende kvarteret, mener Mikkel Frost, arkitekt og medindehaver af arkitektfirmaet Cebra: ”Arkitekturen sampler, hvad der er karakteristisk for Øgadekvarteret i et opdateret og moderne formsprog.”

Sadeltag, kviste, mursten i forskellige farvetoner, trappesten, små forhaver, detaljer omkring vinduerne er samlet kilden til inspiration, som passes ind på en måde, hvor det har respekt for området og nutiden. Det er et spørgsmål om indpasning, indlevelse og forståelse for kvarteret, som Mikkel Frost gerne står på mål for: ”Jeg bor selv et par gader derfra, i Samsøgade, og vi må hellere lave det godt, så vi ikke får naboerne på nakken.”

Æbeløen er navnet, Mikkel Frost håber på, bliver en realitet, netop fordi det blender ind med kvarterets øvrige gadenavne. Gaden, der grænser direkte op til Botanisk Have, er en helt ny offentlig gade i Aarhus.

FAKTA

 

  • 146 ejerboliger i et miks af byhuse og lejligheder fra 31 m2 til ca. 116 m2
  • Saltholmsgade / Æbeløen
  • Salgsopstart: December 2018
  • Byggestart: September 2018
  • Indflytningsklare boliger: Foråret 2020
  • Bygherre: Et konsortium af investorer
  • Sælges som ejerlejligheder af DanBolig, M.P. Bruuns Gade i Aarhus.
  • Vidar Ejendomme er konsortiets repræsentant på byggeriet.